Wij kunnen jullie met enige trots meedelen dat onze Innovation Games® training, oefensessies en eerdere Budget Games® voor de Kortrijkse deelgemeentes Aalbeke en Heule zijn vruchten afwerpt! http://www.youtube.com/watch?v=wRnzA1qINjk https://www.youtube.com/watch?v=mn0Mztc53XQ

Tijdens de eerste Budget Games sessie voor Aalbeke had Co-Learning de leiding op zich genomen alsook de volledige productie, facilitatie en nazorg waarna Stad Kortrijk overtuigd was van de kracht van speltechnieken voor collaboratieve doeleinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat voor een volgende sessie (Heule) maar liefst 18 mensen van Stad Kortrijk werden opgeleid als Qualified Collaboration Architects voor het gebruik van Innovation Games® met specialisatie: Budget Games. Productie, faciltiatie en nazorg van de Budget Games Heule werd dan ook opgenomen door Stad Kortrijk en Co-Learning samen waarbij Ruth Vandenberghe werd klaargestoomd om volgende Budget Games sessies zelf onder handen te nemen van begin tot eind. Bovenstaande investering in opleiding van eigen mensen heeft gezorgd voor het vervolg verhaal en uiteindelijk duurzame oplossing voor het begeleiden van burger participatie trajecten.

In de eerste plaats kunnen we stellen dat Stad Kortrijk een voorbeeld is voor vele andere steden en hierbij ook bekroond werd met de “Thuis in de stad” prijs. Die hun terug wat meer budget voor handen heeft om andere initiatieven op gang te brengen. Met andere woorden… de investering heeft zich ondertussen dubbel en dik terug verdiend!

Gevolg van extra middelen zijn extra initiatieven, waarbij we met trots melden dat Stad Kortrijk de gekende Innovation Games® techniek voor budget bepaling: “Budget Games” heeft aangewend om de scholengroep rondom de Sint-Janswijk mee te laten beslissen over aanpassingen in de omgeving. Een kleine 150 kinderen, leerlingen van de basisscholen Sint-Jozef, Drie Hofsteden en V-Tex, mochten beslissen welke veranderingen uitgevoerd zullen worden in hun buurt voor een budget van 30.000€.

Om het concept van Budget Games toegankelijk te maken voor de jongere generatie in Kortrijk werden enkele zaken aangepast:

 

Voor de rest werd het volledige concept van Budget Games behouden en met succes toegepast! Productie, facilitatoren, observatoren, leraren en leerlingen waren met zijn allen heel enthousiast over deze manier van participatie. http://www.youtube.com/watch?v=KSGbCRiOiFU Dergelijke toepassing van aangeleerde technieken is waarvoor wij bij Co-Learning dagdagelijks super gemotiveerd zijn en zo onze kennis willen verspreiden. Het gaat ons niet om winst, het gaat ons niet om ons, het gaat ons om de mensen waarmee we werken en hoe we het beste hun organisatie, doelstellingen kunnen ondersteunen. Hierbij willen wij steeds vermijden dat wij de bottleneck worden of hun organisatie tot in het oneindige bij ons hun geld moet komen spenderen om zaken geklaard te krijgen. Dat een organisatie zich de technieken, kennis eigen maakt en hiermee verder aan de slag gaat op manieren waar wij zelf niet hadden over dromen laat ons groeien van trots.

Het is dan ook deze trots die ons ertoe aangezet heeft om deze blog post neer te schrijven. Wij waren ervan overtuigd dat we iedere organisatie vooruit kunnen helpen met ons arsenaal aan collaboratieve workshop technieken voor het ontdekken van nieuwe producten of diensten, het bepalen van focus punten, opstellen van strategieën enz… En we zijn er nu nog meer van overtuigd dat het echt om elke organisatie kan gaan en niet enkel ondernemingen in een snel schakelende tech/web wereld. Als kinderen het kunnen dan kan iedereen het, niet? Indien je zelf aan het vechten bent met prioriteiten, het zetten van de juiste focus of het uitdenken van een goede stategie…

Neem gerust contact op met ons, we staan u graag bij in uw zoektocht naar succes. Jouw succes is onze motivatie motor!